Het gebouw

Het Kwarteel is opgetrokken in houtskeletbouw en bestaat uit 3 woonlagen.
Het gebouw heeft 2 vleugels, verbonden door het gemeenschappelijke ronde deel van het gebouw. De gebogen vleugels zijn wij met elkaar de kleine banaan (11 woningen) en de grote banaan (13 woningen) gaan noemen.
We hebben allemaal uitzicht op een deel van de tuin, een vijver en/of de boomgaard.
De appartementen zijn (zeer) ruim opgezet, rolstoel toegankelijk en hebben bijna allemaal drie kamers, een open keuken, hal, badkamer en berging.
Op de begane grond heeft iedereen bij zijn eigen huis een kleine eigen tuin die doorloopt in de gemeenschappelijke tuin.
De appartementen op 1 en 2 hoog liggen aan een galerij en iedereen heeft daar een balkon of terras.
De verdiepingen zijn via trap of lift te bereiken.
Alle brievenbussen bevinden zich in de centrale hal.
Er is vloerverwarming en de ligging wat betreft de zon is bij elke woning gunstig.

De omgeving

De afstand naar het historische centrum van Culemborg is ongeveer 1,5 km. Iets verderop kronkelt de Lek door het Betuws landschap. Culemborg heeft al eeuwen lang stadsrechten maar de vriendelijkheid van een dorp behouden. De stad kent veel oude gebouwen met oude verhalen en een historisch museum, ‘Het Elizabeth Weeshuis’ is zeker een bezoekje waard.
Wij zitten in een prachtige omgeving om te wandelen, te fietsen of anderszins. Een tochtje naar nabij gelegen stadjes als Buren, Wijk bij Duurstede of (fort) Asperen is altijd een beetje vakantie. Culemborg is Nederlands’ meubelstad bij uitstek. Liefhebbers van ‘Dutch design’ kunnen schuin t.o. ons gebouw, op het industrieterrein aan de andere kant van de spoordijk, bijvoorbeeld het (kleine) Gispen museum bezoeken. Ook Utrecht en Den Bosch zijn vlakbij.